Wat is WifiSpots?

Een hotspot is een locatie waar draadloos internet via Wi-Fi wordt aangeboden. Bij een hotspot kunt u met een laptop, tablet of smartphone internetten via een vaste gedeelde aansluiting.
Om abonnees optimaal te laten genieten van zijn diensten, bieden Ziggo en UPC WifiSpots aan. Met WifiSpots maak je niet alleen thuis, maar ook buitenshuis gebruik van draadloos Ziggo / UPC Internet.

Alle klanten die een betaald Ziggo (of voorheen UPC) abonnement hebben met internet in het pakket, kunnen gratis gebruik maken van de WifiSpots van Ziggo.
Heb je een draadloos Wi-Fi modem, dan wordt hierin een tweede netwerk geactiveerd die dient als hotspot. Je ontvangt automatisch een e-mail van Ziggo op je contact e-mailadres zodra WifiSpots voor je beschikbaar is.
Wilt u geen gebruik maken van deze functionaliteit? Zet WifiSpots dan uit. In dat geval kan je ook geen gebruik meer maken van de WifiSpots van andere Ziggo abonnees.
Bij elk ‘Ziggo WifiSpot’ is de bandbreedte voor gasten beperkt tot maximaal 3 Mbps per gebruiker en er kunnen maximaal 20 gebruikers gelijktijdig op één modem van de WifiSpot gebruik maken.

In totaal wordt er 10 Mbps bandbreedte voor de WifiSpot geleverd door Ziggo, bovenop de standaard bandbreedte die hoort bij het internetabonnement.
Ook staat het hotspot netwerk niet in verbinding met het privé netwerk van de eigenaar van de aansluiting en krijgen gasten daarop een eigen IP-adres waardoor ze bij eventueel misbruik geïdentificeerd kunnen worden.

Het extra draadloze netwerk heet overal Ziggo en na één keer inloggen zal er in de toekomst automatisch verbonden worden.

Momenteel wordt van de Thomson TWG870, Technicolor TC7200, Technicolor TC7210, Ubee EVW320B en de Cisco EPC3925 een Ziggo WifiSpot gemaakt.

Ubee EVW320b
Ubee EVW320b modem
Cisco EPC 3925
Cisco EPC 3925 modem
Thomson TWG870
Thomson TWG870 modem
Technicolor TC7200
Technicolor TC7200 modem
Technicolor TC7200
Technicolor TC7200 modem